Откријте ја марката Dacia


SPRING
Електричната револуција
Веќе од: 28.450 €
Преземи го ценовникот за
DACIA SPRING
Преземи го ценовникот за
DACIA SPRING EXPRESSION

ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН ГРАДСКИ АВТОМОБИЛ
Dacia Spring се издвојува со својот уникатен SUV стил во комбинација со целосно електричен погон. Овој градски автомобил го отелотворува сето она што го сакате кај возилата на Dacia и го претвора секојдневното возење во вистинско задоволство.
ЦЕЛОСНО НОВ ПРОФИЛ НА ВОЗИЛОТО DACIA
Dacia Spring се издвојува со своите робусни линии, компактни димензии и висока шасија.
АТРАКТИВЕН ДИЗАЈН КОЈ ПРИВЛЕКУВА ПОГЛЕДИ
Светлосниот потпис на новото возило Dacia, држачите на кровот, тркалата од 14 инчи Doria Flex, заштитата на задното подвозје и бројни други карактеристики. Dacia Spring веднаш стана икона.
ДАЛИ СТЕ ПОДГОТВЕНИ ДА ЈА ОСВОИТЕ ГРАДСКАТА ЏУНГЛА?
Dacia Spring остава впечатлив впечаток со својот авантуристички стил, кој се карактеризира со комбинација на агилност на градско возило и робустен дизајн на теренец.
КОМПАКТЕН И ПРОСTРAН
Покрај 4 седишта со целосна големина и модуларен ентериер, Dacia Spring ја носи и врвната технологија на Dacia.

Повеќе од верзија, нов начин на размислување.
Dacia Spring со нов изглед, поробустен и подготвен за авантури.

ВОЗЕЊЕ И ПОЛНЕЊЕ
ЕЛЕКТРИЧНОTO ВОЗЕЊЕ НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОЕДНОСТАВНО

Комбинирано возење според WLTP се состои од 57% возење во град, 25% приградско возење и 18% возење по автопат.

Сигурен опсег на возење

Dacia Spring има домет до 230 km во комбинирано возење (според WLTP) и 305 km во градско возење (според WLTP). Кога е целосно наполнет, неговата компактна батерија (26,8 kW/h) обезбедува до една недела градско возење!

ИСКУСТВО ВО ВОЗИЛОТО
ПРАКТИЧНО ЗА СЕКОЈДНЕВНА УПОТРЕБА

4 СЕДИШТА СО ПОВЕЌЕ ГОЛЕМИНИ
Патувајте удобно, без разлика дали сте сами или со 2, 3 или 4 придружници во Dacia!

* 270 dm3 VDA.

Волумен на багажен простор 290 L*
Dacia Spring ви нуди најдобар можен капацитет за товарење во својата категорија благодарение на пространиот багажен простор и преклопната задна клупа. Многу паметно!
ПРЕГРАДИ ЗА ВОЛУМЕН ОД 23,1 L
Dacia Spring комбинира просторност и модуларност со бројни паметни прегради, така што сè е секогаш при рака.

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ И БЕЗБЕДНОСТ ВО ВОЗЕЊЕТО
НАПРАВЕТЕ ГИ ВАШИТЕ ПАТУВАЊА ПОЛЕСНИ
Jogger
Активен систем за сопирање за итни случаеви (AEBS)
Jogger
Систем за помош при паркирање со задна камера
Jogger
Помош при движење по нагорнина
Jogger
Ограничувач на брзина
Jogger
Автоматска контрола на предни светла

ДИМЕНЗИИ
ПРОСТОРЕН СЕМЕЕН АВТОМОБИЛ

ВЕРЗИИ
ОДБЕРЕТЕ ЈА ВАШАТА ВЕРЗИЈА
SPRING EXPRESSION Electric 45 (33 kW)
 • Мотор на електричен погон
 • Надворешни ретровизори во металик сива боја
 • Автоматски менувач со редуктор
 • 5 врати, 4 седишта
 • Челични бандажи 36cm (14") "FLEX"
 • Систем за автоматско сопирање за итни случаи (AEBS)
SPRING CARGO N1 Electric 45 (33 kW)
 • Мотор на електричен погон
 • 14-инчни бандажи FlexWheel
 • Автоматски LED дневни светла
 • 5 врати, 2 седишта
 • WLTP емисија CO2 (g/km) - мешан циклус е нула
 • Систем за автоматско сопирање за итни случаи (AEBS)

ДАЛИ СТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА КРУГ СО ВОЗИЛОТО DACIA SPRING?
Домет на возење и полнење
Дополнителна опрема
Електричен начин на живот
Верзија Extreme

Фотографиите на веб-страницата www.dacia.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.


ОТКРИЈТЕ ГИ ДРУГИТЕ МОДЕЛИ НА DACIA
JOGGER
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
SANDERO STEPWAY
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
DUSTER
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ