Враќање на почетна страница Sandero

Dacia Sandero

Цени и спецификации Враќање на почетна страница Sandero

Цени и спецификации

Прикажување технички податоци

Ценовник за моделот (PDF)

Jачини KS 75
Клима-уред Не
ESP Да
Мотор 12 16v 75 BVM
Навигација Не
Jачини kW 55
Висина NC
Менувачот Не
Носивост NC
Меѓуоскино растојание NC
Радио Не
Tркала Украсни капаци на тркалата Arges

Карактеристики

Најголема брзина (km/h) 162

Пренос

Пренос Предните погон

Kаросерија

Kаросерија Berline
Број вратите 5

Потрошувачка

Градско возење (l/100 km) 7,4
Отворен пат (l/100 km) 4,9 / 6,2
Комбинирано возење (l/100 km) 5,8
CO2 (g/km) 130

Кочење

Кочење назад: Бубањ(T), полн диск(DP), вент. диск(DV) TA-203
Кочење пред: полн диск(DP), вент. диск(DV) DV-258

Тркала и гуми

Гуме 185/65 R 15

Mаса

Носивост (kg) 445
Максималната дозволена тежина 1550
Маса во возна состојба (kg) 1105

Мотор

Максимални јачини kW (KS) 055 (075)
Норма EURO6
Вртежен момент (Nm) 107
Волумен (ccm) 1149
Гориво EUROSUPER

Димензии

Висина 163
Ширина 1733
Висина возила 1523
Вкупна должина 4057
Меѓуоскино растојание 2589

Tип на возило

Седишта 5
Tип на возило 5SDE33

Менувач

Менувач Мануелен менувач
Број на степени преноса 5